ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΞΑΑΑ: Στα επίπεδα του 2019 ο Ιούλιος για τα ξενοδοχεία Αθηνών – Αττικής

Τα επίπεδα του 2019 πλησίασαν, όσον αφορά τουλάχιστον την πληρότητα, οι επιδόσεις των ξενοδοχείων της Αθήνας και γενικότερα της περιοχής της Αττικής τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), η μέση πληρότητα για τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας τον φετινό Ιούλιο έφθασε στο 89,3% όταν τον αντίστοιχο μήνα του 2019 το ποσοστό είχε φθάσει στο 89,8%.

Στην ανακοίνωση της πάντως, η ΕΞΑΑΑ επισημαίνει ότι σε επίπεδο 7μηνου η θετική αυτή επίδοση της Αθήνας κατάφερε απλώς να μειώσει ελαφρά την «ψαλίδα» μεταξύ των ετών 2022 και 2019 στη μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αθήνας όπως καταγράφηκε κατά το α΄ εξάμηνο και συγκεκριμένα από – 21,7% σε -17,8%.

Θετική χαρακτηρίζεται από την ΕΞΑΑΑ και η πορεία της μέσης τιμής δωματίου (ADR), αφού παρουσίασε αύξηση της τάξης του 20,6% σε επίπεδο 7μήνου έναντι του 2021. Ωστόσο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο η αύξηση της μέσης τιμής δωματίου της Αθήνας παραμένει η μικρότερη που καταγράφεται σε σχέση με τις πόλεις ανταγωνιστές της. Το ίδιο ισχύει και στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPar) όπου η θετική μεταβολή για την Αθήνα δεν ξεπερνά το 65,9% την στιγμή που στις λοιπές πόλεις σημειώνονται αυξήσεις RevPar από 144,1% (Κωνσταντινούπολη) έως και 530,5% (Άμστερνταμ) έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021. Σε ότι αφορά δε το (RevPar) 7μηνου σε σχέση με το αντίστοιχο του 2019, εμφανίζεται με αρνητικό πρόσημο και πιο συγκεκριμένα στο -8,5%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock