ΕνημέρωσηΟικονομία

Εξειδίκευση, έμπνευση και γνώση: Τα όπλα των νέων σεφ

Τέχνη ή επάγγελμα; Πάθος ή εξειδίκευση; Ίσως δεν υπάρχει άλλο πεδίο που να συνδυάζει πιο έντονα τη δημιουργικότητα με τη γνώση, τη φαντασία με την πρακτική εμπειρία. Οι νέες πτυχές της σύγχρονης γαστρονομίας, από το street food και το take away έως το fine dining και τα signature deserts, γοητεύουν όσο ποτέ άλλοτε τους ανθρώπους που θέλουν να σπουδάσουν μαγειρική ή ζαχαροπλαστική. Παράλληλα, δεν πρέπει να ξεχνάμε την παγκόσμια δυναμική άνοδο της vegan διατροφής που σηματοδοτεί μια γαστρονομική επανάσταση. Οι αυριανοί chefs και pastry chefs έχουν κάθε λόγο να κυνηγήσουν το όνειρό τους σε έναν αναμφίβολα ανταγωνιστικό, αλλά ραγδαία αναπτυσσόμενο και καλά αμειβόμενο κλάδο.

Γαστρονομία: Ένας τομέας με εξωστρέφεια και προοπτική

Ο κόσμος επέστρεψε μαζικά στις αγαπημένες του συνήθειες, ανάμεσά τους και στα εστιατόρια, café, bar, bistro. Οι επιχειρήσεις εστίασης σε ολόκληρη την Ευρώπη γνωρίζουν σημαντική ανάπτυξη, προσελκύοντας όλο και περισσότερο κοινό και προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας σε επαγγελματίες σεφ και ζαχαροπλάστες. Η χώρα μας βρίσκεται στο top 5 των κρατών-μελών της ΕΕ ως προς τις δαπάνες των καταναλωτών σε υπηρεσίες εστίασης. Ταυτόχρονα, η «κουλτούρα» της εστίασης και η εμπειρία του “γεύματος έξω” αλλάζουν, επηρεαζόμενες από οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες που διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο στη γαστρονομία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock