ΕνημέρωσηΠολιτική

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Επιστολή Τασούλα σε Φάμελλο μετά τη διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ

Σκοπός είναι η αναλογική εκπροσώπηση τουλάχιστον ενός βουλευτή όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στην Εξεταστική Επιτροπή.

Στην επιστολή αναφέρεται πως μετά «την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» και λαμβανομένου υπόψη ότι πρέπει να διατηρηθεί η κατ’ αναλογία εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και να εξασφαλισθεί η συμμετοχή ενός ή μίας τουλάχιστον Βουλευτή από κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα (άρθρο 31 παρ. 3 & 5 ΚτΒ), παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως, εντός τριημέρου (άρθρο 29 παρ. 5 ΚτΒ), τα ονόματα των τεσσάρων Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας που θα συνεχίσουν να μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Σημειώνεται ότι, μετά την συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής την Τρίτη (5/12), συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πέντε βουλευτές.

Σημειώνεται επίσης ότι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος, ζήτησε την Τετάρτη (6/12)- διά μέσου του προέδρου της Βουλής – από την Πλεύση Ελευθερίας, να γνωστοποιήσει τον/τη βουλευτή που θα αντικαταστήσει την επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου στις εργασίες τις επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η εξεταστική επιτροπή είχε αποφασίσει, κατά πλειοψηφία, την εξαίρεση της κας Κωνσταντοπούλου, στη βάση γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ότι «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού σε αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock