ΕνημέρωσηΠολιτική

Φάμελλος-Πέρκα: Σοβαρά έκθετες κυβέρνηση-ΔΕΗ μετά την απόρριψη της πιλοτικής δίκης

Έκθετες σοβαρώς χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση και τη ΔΕΗ μετά την απόρριψη της πιλοτικής δίκης για τη ρήτρα αναπροσαρμογής «ή αλλιώς ρήτρα Μητσοτάκη» από την Τριμελή Επιτροπή του Αρείου Πάγου οι Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα.

Οι τομεάρχες Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζουν πως προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν την πιλοτική δίκη για να καθυστερήσουν την εκδίκαση των αγωγών που κατέθεσαν οι ενώσεις των καταναλωτών, που θα οδηγήσει στην επίλυση του προβλήματος και στην αποτελεσματική κι άμεση προστασία των καταναλωτών.

«Παρά την προσπάθεια κυβέρνησης- ΔΕΗ η Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της. Τώρα, όπως και ολόκληρη η κοινωνία, αναμένουμε την έναρξη της συζήτησης της συλλογικής αγωγής των καταναλωτικών οργανώσεων ΙΝΚΑ, ΕΚΠΟΙΖΩ, Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος, στις 6 Ιουλίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την οποία αιτούνται να κηρυχθεί παράνομος ο τρόπος εφαρμογής της ρήτρας, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται ότι ακόμη και τώρα δεν θέλει και δεν μπορεί να στηρίξει τους καταναλωτές που πλήττονται από την ακραία ακρίβεια», υπογραμμίζουν ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και η βουλεύτρια Φλώρινας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock