ΕνημέρωσηΟικονομία

FED: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος του 5,25% – 5,5% – Πιθανή αύξηση κατά 0,25% μέσα στο 2023

Αμετάβλητα στο τρέχον εύρος του 5,25% – 5,5% αποφάσισε να διατηρήσει τα επιτόκια η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) σε συνεδρίασή της την Τετάρτη (20/9), ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε μια ακόμη αύξηση πριν το τέλος του 2023.

Ειδικότερα, η FED σε σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε επισημαίνει πως οι πρόσφατοι δείκτες δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε χαμηλό, ενώ ο πληθωρισμός παραμένει αυξημένος.

Συμπληρώνεται δε, πως το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι υγιές και ανθεκτικό. Οι αυστηρότεροι πιστωτικοί όροι για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις είναι πιθανό να επηρεάσουν την οικονομική δραστηριότητα, τις προσλήψεις και τον πληθωρισμό.

Μακροπρόθεσμα, επισημαίνεται πως, με την διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, η Επιτροπή επιδιώκει να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή απασχόληση και να διατηρήσει τα ποσοστά του πληθωρισμού στο 2%.

Στο μεταξύ όμως, τονίζεται πως η Επιτροπή θα συνεχίσει να μειώνει τις διακρατήσεις της σε τίτλους του Δημοσίου και χρέη αντιπροσωπείας και τίτλους που υποστηρίζονται από στεγαστικά δάνεια, όπως περιγράφεται στα προηγούμενα ανακοινωθέντα σχέδιά της.

Η Επιτροπή θα ήταν έτοιμη να προσαρμόσει τη στάση της νομισματικής πολιτικής όπως αρμόζει, εάν προκύψουν κίνδυνοι που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη των στόχων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock