Επικαιρότητα

ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΕΙΝΑ!!! Χαμός στην Ελλάδα με τις τιμές τροφίμων! Οι διεθνιστές θέλουν να ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ο πόλεμος στην Ουκρανία

Τους συμφέρει να παραταθεί η εμπόλεμη κατάσταση, προκειμένου να φέρουν ακόμα περισσότερη ανέχεια…

Η άνοδος της διεθνούς τιμής του σιταριού στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έρχεται να οδηγήσει ακόμη υψηλότερα τις τιμές βασικών τροφίμων, με τους διεθνιστές να επιθυμούν ξεκάθαρα διατήρηση του μετώπου στην Ουκρανία και βάζουν τον Ζελένσκι να λέει ανοησίες, προκειμένου να επιδεινωθεί η κατάσταση, την ώρα που η Ρωσία θέλει να βρει γρήγορη λύση!

Η αύξηση των τιμών του σιταριού φέρνει νέες ανατιμήσεις στο ψωμί, τα ζυμαρικά , αλλά και τις ζωοτροφές, ενισχύοντας τις πιέσεις στον πληθωρισμό. Στην Ελλάδα μέχρι στιγμής η αύξηση είναι της τάξεως του 23%!

Οι ανατιμήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη μεγάλες επιβαρύνσεις του τελευταίου δωδεκαμήνου. Η τιμή του μαλακού σιταριού στην Ελλάδα είχε ανατιμηθεί σε ετήσια βάση μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022 κατά 29,1%, την ίδια περίοδο το σκληρό σιτάρι έχει αυξηθεί κατά 76%, ο αραβόσιτος κατά 50% και η τιμή του κριθαριού μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022 αυξήθηκε κατά 74,1%.

Καθώς μεταξύ Ιανουαρίου 2022 και Μαρτίου 2022 οι διεθνείς τιμές των σιτηρών έχουν εκτιναχθεί στα ύψη, αυτή η άνοδος συμπαρασύρει τα άλευρα και επιβαρύνει οριζοντίως και καθέτως όλη την αρτοποιία.

Παράλληλα, υπάρχει αύξηση και στους λογαριασμούς ρεύματος και στα τιμολόγια των άλλων πρώτων υλών.

Εντούτοις, δεν είναι μόνο η τιμή του ψωμιού που έχει αυξηθεί. Και στις τιμές του κρέατος έχουν σημειωθεί υπολογίσιμες ανατιμήσεις μεταξύ Ιανουαρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022. Η τιμή του βοδινού κρέατος αυξήθηκε κατά 3,8%, η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί κατά 7,3% και η τιμή των πουλερικών έχει αυξηθεί κατά 8,4%.

Φέρνουν ΠΕΙΝΑ, μείωση έως «πάγωμα» της παραγωγής και τις πολυεθνικές να ταΐζουν τα ταλαιπωρημένα, από πολέμους, μέτρα COVID και τεχνητή ενεργειακή κρίση, πλήθη, με ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ!!!

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger