ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Focus Bari: Στο Internet ακόμη και οι ηλικιωμένοι Έλληνες

Σε μία υπηρεσία «κοινής ωφέλειας» αντίστοιχη με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης τείνει να εξελιχθεί και η πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ακόμη και οι μεγαλύτερης σε ηλικίας Έλληνες είναι πλέον χρήστες του συγκεκριμένου μέσου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πανελλαδικής έρευνας «Focus on Tech Life» της Focus Bari, στο α’ τρίμηνο του 2022, το 92% των Ελλήνων ηλικίας 55-64 ετών και το 79% εκείνων στην κατηγορίας 65-74 ετών ήταν χρήστης του Διαδικτύου. Είναι προφανές ότι η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής στην προκειμένη περίπτωση καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά το 2019 ήταν στο 81% και στο 61% αντίστοιχα.

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 10.000 ατόμων, έδειξε ότι το συνολικό ποσοστό διείσδυσης του Διαδικτύου στην Ελλάδα έφθασε πλέον στο 95% (από 90% το 2019) και είναι χαρακτηριστικό ότι στις ηλικίες 13-44 ετών είναι σχεδόν 100% και φθάνει στο 97% σε αυτήν των 45-54 ετών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock