Επικαιρότητα

Φρέντι Μπελέρης: Τα Τίρανα του αρνούνται την άδεια για να ορκιστεί δήμαρχος

Την ώρα που ο Φρέντι Μπελέρη παραμένει στο νοσοκομείο των φυλακών των Τιράνων, οι αλβανικές αρχές εξακολουθούν να αρνούνται  τη χορήγηση άδειας για την ορκωμοσία του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ, είναι η πρώτη φορά όπου ένας δήμαρχος εκλεγμένος παραμένει στη φυλακή και δεν του επιτρέπεται να ορκιστεί για να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, στην ιστορία της μεταπολίτευσης της Αλβανίας.

Μέχρι στιγμής παραμένει δήμαρχος της Χειμάρρας ο Γιώργος Κολιός, ενώ το νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχει αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά του.

Πρόεδρος εξελέγη ένας εκπρόσωπος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας.

Αν σε 30 ημέρες δεν υπάρξει νεότερη εξέλιξη, θα υπάρξει παρέμβαση του Περιφερειάρχη της Αυλώνας για να δρομολογήσει τις περαιτέρω εξελίξεις, δηλαδή ή να παραμείνει ο προηγούμενος δήμαρχος, ή να παρέμβει η κυβέρνηση, η οποία θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανάληψη των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια δηλώσεών του από τις Βρυξέλες όπου και βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε ως «αγκάθι» για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις την υπόθεση αυτή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock