ΕνημέρωσηΟικονομία

Φθηνή Στέγη: Τα τρία κριτήρια που θα κρίνουν τους πρώτους 10.000 ωφελούμενους

Το στεγαστικό πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ που ανακοινώθηκε τον προηγούμενο μήνα από την πολιτική ηγεσία στο πλαίσιο του «Σπίτι μου», «υπόσχεται» ιδιόκτητο σπίτι με χαμηλότοκο ή άτοκο δάνειο σε νέους και νέες έως και 39 ετών, κάτι που μέχρι στιγμή αποτελούσε άπιαστο όνειρο για πολλούς από αυτούς.

Αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2023 οι πρώτοι 10.000 ωφελούμενοι, από τις αιτήσεις των συμμετεχόντων που θα επιλεχθούν θα μπορούν να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι με δάνειο, οι δόσεις του οποίου υπολογίζονται σε περίπου 275 ευρώ, ποσό που θα αντιστοιχεί στο μισό ενοίκιο από εκείνο που θα πλήρωναν αν έμεναν στα ίδια διαμερίσματα ως ενοικιαστές.

Ωστόσο, ο μικρός αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα διαχείρισης στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και τις τράπεζες, από έναν ενδεχόμενο καταιγισμό αιτήσεων συμμετοχών. Αυτό συμβαίνει επειδή, ο αριθμός των 10.000 αναφέρεται στους ωφελούμενους του προγράμματος και όχι τις επιλέξιμες αιτήσεις.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock