Κόσμος

Γαλλία: Προγραμματικές δηλώσεις με έκκληση για συμβιβασμούς από την Ελιζαμπέτ Μπορν

Τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης παρουσίασε ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν, ζητώντας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τις αντιμετωπίσουν με αίσθηση ευθύνης και με διάθεση συμβιβασμών, όπου αυτό είναι δυνατόν. Παραίνεση που μάλλον δεν βρήκε ευήκοα ώτα, αφού οι εντάσεις και οι αποδοκιμασίες δεν έλειψαν από την αίθουσα της ολομέλειας της Εθνοσυνέλευσης.

Η Γαλλίδα πρωθυπουργός έχει ήδη αποσαφηνίσει ότι, όπως έχει δικαίωμα, δεν θα ζητήσει από την Εθνοσυνέλευση ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία άλλωστε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ελάμβανε, αφού η παράταξη Μακρόν έχει την σχετική, αλλά όχι την απόλυτη πλειοψηφία. Θα βρεθεί ωστόσο αντιμέτωπη με πρόταση μορφής εκ μέρους της συμμαχίας των κομμάτων της αριστεράς, που δεν αναμένεται να εγκριθεί, αφού δεν θα υπερψηφιστεί από τα κόμματα της ακροδεξιάς και της δεξιάς.

«Οι Γάλλοι μας ζητούν να μιλάμε ο ένας στον άλλον περισσότερο, να μιλάμε καλύτερα και να οικοδομούμε μαζί», είπε στους βουλευτές η Μπορν ζητώντας «να δοθεί νόημα στη λέξη συμβιβασμός, που έχει ξεχαστεί», αλλά και διευκρινίζοντας ότι αυτό «δεν σημαίνει διαγραφή των διαφορών μας, ούτε αποποίηση των πεποιθήσεών μας».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock