Επικαιρότητα

Γαύδος: Κλείνει το δημοτικό σχολείο – Ούτε Γυμνάσιο στο νησί λόγω έλλειψης μαθητών

Κλείνει το δημοτικό σχολείο στη Γαύδο λόγω έλλειψης μαθητών. Την ίδια ώρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, απαντά γιατί είναι αδύνατη η ίδρυση ενός τμήματος Γυμνασίου στο νησί μόνο για δύο μαθητές.

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει το καθολικό αίτημα των κατοίκων του ακριτικού νησιού για δημιουργία Γυμνασίου προκειμένου η οικογένεια με τρία παιδία που υπάρχει σε αυτό να μην χωριστεί και εγκαταλείψει το νησί. Ήδη η μητέρα αναγκάζεται να μετοικήσει στην Κρήτη μαζί και με το 3ο παιδί της οικογένειας που είναι στο νηπιαγωγείο αφήνοντας πίσω τον αγρότη πατέρα. Ο κ. Κόπτσης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είναι αδύνατη η δημιουργία ενός μόνο τμήματος Γυμνασίου στο νησί.

Όπως είπε ο ίδιος, «απαιτούνται οκτώ με εννέα εκπαιδευτικοί γιατί υπάρχουν μαθήματα ειδικότητας» δήλωσε ο κ. Κόπτσης τονίζοντας ότι δεν μπορούν να παραλειφθούν μαθήματα γιατί καταστρατηγείται το ωρολόγιο πρόγραμμα και το καταστατικό. Όπως δήλωσε ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας θα είναι αμφίβολο να βρεθούν οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί και ακόμα και αν βρεθούν θα υπάρχει πρόβλημα στις μετακινήσεις τους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock