Κόσμος

Γερμανία: Επί ποδός η επιστημονική κοινότητα για την «κρυφή πανδημία»

Το υπερβολικό βάρος δεν είναι απόρροια της ευημερίας. Ειδικοί ζητούν από τις γερμανικές υγειονομικές αρχές να εκπονήσουν άμεσα στρατηγική αντιμετώπισης της παχυσαρκίας.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, περίπου 16 εκατομμύρια ενήλικες και σχεδόν 800.000 παιδιά στη Γερμανία πάσχουν από παχυσαρκία. Ας σημειωθεί ότι τα στοιχεία του επιδημιολογικού Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) είναι από το 2019, δηλαδή πριν το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Παχύσαρκοί θεωρούνται άτομα με Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), ο οποίος υπολογίζεται από το ύψος και το βάρος, πάνω από 30. Το υπερβολικό βάρος ξεκινά όταν ο ΔΜΣ ξεπερνά το 25.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δημοσίευσε στις αρχές Μαΐου ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην Ευρωπαϊκή Έκθεση για την Παχυσαρκία το 2022: Σύμφωνα με αυτήν περισσότεροι από τους μισούς ευρωπαίους ενήλικες είναι είτε υπέρβαροι, είτε παχύσαρκοι.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger