ΕνημέρωσηΟικονομία

Goldman Sachs: Η ΕΚΤ θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης μέχρι τον Δεκέμβριο

Οι οικονομολόγοι του οίκου αναθεώρησαν ανοδικά την προηγούμενη πρόβλεψη τους για μια πιο μικρή αύξηση της τάξης των 50 μονάδων βάσης στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, ωστόσο στο σημείωμα των εκτιμήσεων τους ανέφεραν πως «πιστεύουμε ότι ο επιταχυνόμενος πληθωρισμός το τέταρτο τρίμηνο θα καταστήσει πιο δύσκολη την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων».

Ενώ τον Φεβρουάριο, η Goldman Sachs προβλέπει μια κίνηση 50 μονάδων βάσης, διπλάσια σε σύγκριση με την προηγούμενη πρόβλεψη, «καθώς η πολιτική θα γίνεται πιο περιοριστική, τα νούμερα του πληθωρισμού θα σταθεροποιούνται και ενώ καθίσταται σαφές ότι η ζώνη του ευρώ βρίσκεται σε ύφεση», εξήγησαν οι οικονομολόγοι. «Η επικαιροποιημένη πρόβλεψή μας διαμορφώνει το μεγαλύτερο ύψος του επιτοκίου στο 2,75%, οδηγώντας την πολιτική πιο βαθιά σε περιοριστικό έδαφος».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock