Επικαιρότητα

Η Visa στηρίζει την ελληνική προσπάθεια για την ανάκαμψη του Τουρισμού

Σύμφωνα με τη Visa, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι 4 βασικοί διάδρομοι εισόδου στην Ελλάδα, ενώ αντιπροσωπεύουν σημαντικό μέρος των επισκεπτών και των δαπανών με κάρτες στη χώρα.

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2022 – Το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού και η Visa ανακοινώνουν σήμερα νέα συμφωνία συνεργασίας για τη στήριξη της βιώσιμης ανάκαμψης του τουρισμού στη χώρα, το 2022. Τη συμφωνία υπέγραψαν στην Αθήνα ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Visa για την Ευρώπη, Charlotte Hogg, πραγματοποιώντας ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση της 10ετούς στρατηγικής της Ελλάδας (Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη 2030).

Σύμφωνα με τους όρους της συνεργασίας, η Visa θα παρέχει έγκυρα δεδομένα που αφορούν στον διεθνή και εγχώριο τουρισμό και τις ταξιδιωτικές τάσεις, υποστηρίζοντας το Ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού στην προσπάθεια του για την πλήρη ανάκαμψη του τουρισμού, κάτι που αναμένεται εντός του έτους με το πέρας της πανδημίας.

Το 2021, ο τουρισμός στην Ελλάδα σημείωσε εντυπωσιακή ανάκαμψη, σε σύγκριση με το 2020. Καθώς η χώρα, βασιζόμενη σε αυτήν την πρόοδο, εργάζεται για την επιστροφή στα προ πανδημίας επίπεδα εισερχόμενου τουρισμού, η Visa επιλέχθηκε ως ένας αξιόπιστος εταίρος για τη στήριξη της υγιούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, η Visa έχει δημιουργήσει έναν εξειδικευμένο Πίνακα Αναφοράς Τουριστικών Τάσεων στη Μεσόγειο (Mediterranean Tourism Trends Dashboard), με στόχο την παροχή συγκεντρωτικών πληροφοριών βασισμένων σε δεδομένα, που θα βοηθήσουν τις ελληνικές τουριστικές αρχές να κατανοήσουν καλύτερα τα πρότυπα δαπανών των τουριστών, να βελτιώσουν περαιτέρω τις υπηρεσίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και να προσελκύσουν στοχευμένα περισσότερους επισκέπτες από το εξωτερικό που αναζητούν ,περισσότερο από ποτέ, απρόσκοπτες και ασφαλείς ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Σχολιάζοντας σχετικά με τη σημασία της συνεργασίας, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Καθώς ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ της χώρας και κορυφαίο τομέα όσον αφορά τις επενδύσεις, είναι σημαντικό να διαμορφωθεί μια πολιτική που βασίζεται σε δεδομένα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock