Τρόπος Ζωής

«Η Βοή του Κόσμου» του Σεβαστίκογλου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Η Βοή του Κόσμου», η νέα ταινία του Πέτρου Σεβαστίκογλου βγαίνει από τις 18 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Πρόκειτια για μια ταινία για την εποχή μας, ένα οδοιπορικό στις τέσσερις ηπείρους μέσα από το οποίο ο Πέτρος Σεβαστίκογλου καταγράφει τον παλμό, την καθημερινότητα και την αγωνία των νέων που προμηνύουν μια «Βοή» και την έκρηξη.

Το φιλμ γυρίστηκε σε Ελλάδα, Ρωσία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Κίνα, Σενεγάλη. «Συναντώντας νέους σ’ αυτές τις χώρες νιώσαμε τον παλμό τους να προμηνύει μια βοή και μια έκρηξη» σημειώνει ο σκηνοθέτης.

«Η πτώση του κομμουνισμού, η κρίση του καπιταλισμού, οι οικολογικές καταστροφές, τα μεταναστευτικά κύματα, η παγκοσμιοποίηση ήταν τα θέματα που ξεπετάγονταν στα ταξίδια μας.

Η νέα γενιά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, εκτεθειμένη, αβοήθητη, χωρίς να μπορεί να οραματιστεί ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Αυτή η “Βοή” ήταν η “φωνή” της νέας γενιάς. Τα λόγια, οι εικόνες, οι ήχοι και η μουσική τους συνθέτουν τις νότες μιας οπτικοακουστικής συμφωνίας με τίτλο “Η Βοή του Κόσμου”».

Το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τη φωτογραφία της ταινίας υπογράφει ο Πέτρος Σεβαστίκογλου, ενώ το μοντάζ είναι του Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Η ταινία είναι παραγωγή της εταιρείας «Φαντασία Οπτικοακουστική» και συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ και του σκηνοθέτη. Παίζουν οι Ιώ Λατουσάκη, Βασίλης Μπούτσικος, Μάρθα Λαμπίρη-Fedorów, Vassya Berezin – Asya Rechnaya, Wei Xun, Youri Bernandez, Omar Fall.

To άρθρο «Η Βοή του Κόσμου» του Σεβαστίκογλου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock