Επικαιρότητα

Ιβουπροφαίνη στα παιδιά: Πότε συστήνεται και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

Σε άνοδο είναι οι ιογενείς λοιμώξεις στα παιδιά το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας. Η αύξηση στις γριπώδεις συνδρομές σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αφορά στις ηλικιακές ομάδες 0-4 και 5-14 ετών.

O πυρετός και ο πονόλαιμος αποτελούν συχνό σύμπτωμα των ιογενών λοιμώξεων στα παιδιά. Η συνήθης αντιμετώπιση για τη μείωση του πυρετού περιλαμβάνει τη χορήγηση αντιπυρετικών φαρμάκων, όπως η παρακεταμόλη και η ιβουπροφαίνη. Η δόση του αντιπυρετικού φαρμάκου καθορίζεται πάντα από τον παιδίατρο και υπολογίζεται με βάση το βάρος του παιδιού.

Η παρακεταμόλη και η ιβουπροφαίνη είναι αποτελεσματικά αντιπυρετικά φάρμακα, λειτουργούν όμως με διαφορετικό τρόπο. Η παρακεταμόλη έχει καλύτερο προφίλ ασφάλειας (για παράδειγμα μπορεί να ληφθεί και με άδειο στομάχι ενώ η ιβουπροφαίνη όχι, δεν έχει περιορισμούς στη συγχορήγηση με άλλα φάρμακα κ.α.), προτιμάται στον πονοκέφαλο και ως πρώτη αγωγή έναντι του πυρετού, σε εναλλαγή με ιβουπροφαίνη εάν ο πυρετός επιμένει. Από την άλλη, η ιβουπροφαίνη καταπολεμά τις φλεγμονές και αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων, καλύτερα τον πόνο από τα δόντια. Ωστόσο, έχει περισσότερους περιορισμούς στη χορήγησή της και πιθανούς παράγοντες κινδύνου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock