ΕνημέρωσηΠολιτική

Καθησυχαστικός ο Σκρέκας στο ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας

Καθησυχαστικός ότι η Ελλάδα «στέκεται» με αισιοδοξία απέναντι στο απευκταίο σενάριο ολικής αποκοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, εμφανίστηκε στη Βουλή ο Κώστας Σκρέκας.

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι μεταξύ των 27 κρατών μελών της ΕΕ με το μικρότερο ρίσκο σε ό,τι αφορά στην ενεργειακή ασφάλεια, στο σενάριο ολικής αποκοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, γιατί διαθέτει την εγκατάσταση αεριοποίησης στη Ρεβυθούσα», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Παράλληλα, ανέφερε πως θα υπάρξει διπλασιασμός της παραγωγής μέσα από τη λειτουργία της πλωτής κατασκευής εντός του μήνα.

Στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου που αφορά στην κύρωση της 6ης τροποποίησης της από 23 Νοεμβρίου 1999 Σύμβασης περί εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους που έχει καταρτιστεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Αναδόχων εταιρειών, ο κ. Σκρέκας ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα προσωρινά να αποθηκεύσει στρατηγικά αποθέματα σε δεξαμενές Ιταλίας και μετά με αντίστροφη παροχή να τα πάρει πίσω.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock