ΕνημέρωσηΟικονομία

Keep Sea Blue: Με το Oracle Blockchain κατά της μόλυνσης από πλαστικά

Τα πλαστικά απόβλητα αναμένεται να αυξηθούν κατά 50% τη νέα τουριστική περίοδο και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία με σκοπό την απαλλαγή της Μεσογείου από τα πλαστικά.

Ο ανεξάρτητος, διεθνής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue που εδρεύει στην Αθήνα, επέλεξε τις λύσεις Oracle Cloud Infrastructure και Oracle Blockchain για να στηρίξει την αποστολή του να απαλλάξει τη Μεσόγειο Θάλασσα από τα πλαστικά.

Η Keep Sea Blue προωθεί μια στρατηγική κυκλικής οικονομίας για τα παράκτια πλαστικά και διασφαλίζει πλήρη διαφάνεια και ιχνηλασιμότητα καθ’ όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας της παραγωγής πλαστικού, από τη συλλογή και την ανακύκλωση, μέχρι την επαναχρησιμοποίηση.

Κάθε χρόνο, οκτώ εκατομμύρια μετρικοί τόνοι πλαστικών μολύνουν τους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο. Η Μεσόγειος Θάλασσα, ένα από τα πλέον ευάλωτα περιβάλλοντα παγκοσμίως, δεν αποτελεί εξαίρεση στην κρίση των πλαστικών. Εκτιμάται ότι 229.000 τόνοι πλαστικών φτάνουν στη Μεσόγειο Θάλασσα κάθε χρόνο, βλάπτοντας χερσαία και υδάτινα οικοσυστήματα και τη βιοποικιλότητα.

Η Keep Sea Blue συλλέγει περίπου 150 τόνους πλαστικού κάθε μήνα, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 5 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια. Με την άρση των περιορισμών και την αναμενόμενη σημαντική αύξηση του τουρισμού κατά τη φετινή χρονιά, η Keep Sea Blue αναμένει μια αύξηση της τάξης του 50% των πλαστικών αποβλήτων στις ακτές της Μεσογείου για το 2022.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock