ΕνημέρωσηΟικονομία

Κοινωνικό μέρισμα 2022: Οι παράγοντες που θα καθορίσουν το πακέτο στήριξης στα ευάλωτα νοικοκυριά

Σε τρεις συγκεκριμένους πυλώνες εδράζονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα που αναμένεται να δοθεί για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών, τη στιγμή που πληθωρισμός, ενεργειακή κρίση και ακρίβεια δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση.

Ειδικότερα, η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, κυρίως από το σκέλος των εσόδων, το ύψος της ανάπτυξης για το 2021, αλλά και το γενικότερο οικονομικό κλίμα που θα διαμορφωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, είναι οι παράγοντες εκείνοι που θα καθορίσουν το ύψος της στήριξης προς τους οικονομικά αδύναμους πολίτες της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει αποφασίσει να κρατήσει «χαμηλά τον πήχη», ώστε να μη δημιουργηθούν υψηλές προσδοκίες από πλευράς των πολιτών, αλλά και για να μην προκληθεί ανισορροπία στην δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger