ΕνημέρωσηΟικονομία

Κορκίδης: Αναγκαία και έγκαιρη η μηνιαία αντιστάθμιση του ενεργειακού κόστους

«Το ενεργειακό κόστος εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά, με άγνωστες εξελίξεις και σωστά η Κυβέρνηση εφαρμόζει εγκαίρως έκτακτα μέτρα ανάγκης» επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης με αφορμή την ανακοίνωση της κρατικής επιχορήγησης ύψους 1,9 δισ. ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα που θα διαθέσει η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο.

«Διανύουμε μια πολεμική περίοδο διεθνούς ενεργειακής κρίσης, με τις τιμές του ρεύματος να έχουν εκτιναχθεί σε όλη την Ευρώπη, σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Συνεπής στις δεσμεύσεις της, η Κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, ανακοινώνοντας εγκαίρως ένα νέο «πακέτο» στήριξης για τον Σεπτέμβριο, παράλληλα με τη δημιουργία του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, προκειμένου να λαμβάνει οικονομικά μέτρα, υπέρ νοικοκυριών και επαγγελματιών σε μηνιαία βάση. Επιπρόσθετα, από τον Σεπτέμβριο, θα λειτουργεί ένας μόνιμος μηχανισμός αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό» σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Κορκίδης.

Ο ίδιος επισημαίνει πως «σε εθνικό επίπεδο, είναι προφανές, ότι γίνεται φιλότιμη προσπάθεια να προστατευθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στο ακραίο ενεργειακό κόστος, ουδετεροποιώντας την απειλή συρρίκνωσης της αντοχής της κοινωνίας μας. Παράλληλα, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν όλα εκείνα τα σχέδια που αφορούν στην ενεργειακή επάρκεια ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock