ΕνημέρωσηΟικονομία

Κρατικός Προϋπολογισμός: Ισχνό πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο

Ισχνό πρωτογενές πλεόνασμα 17 εκατ. ευρώ κατέγραψε τον Ιανουάριο ο Κρατικός Προϋπολογισμός, παρά το ότι τα φορολογικά έσοδα  σημείωσαν υστέρηση 5,5% έναντι του στόχου.

Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το πρωτογενές αποτέλεσμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 17 εκατ. ευρώ την περίοδο του Ιανουαρίου 2022, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,145 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, το έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 1,2 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για έλλειμμα 2,2 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 3,8 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 608 εκατ. ευρώ ή 13,6% έναντι της εκτίμησης για το αντίστοιχο διάστημα που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022. Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 661 εκατ. ευρώ ή 13,9% έναντι του στόχου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger