ΕνημέρωσηΠολιτική

Κυβέρνηση: Τι θα γίνει με τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα – Τα σενάρια και τα μηνύματα

Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα βρίσκεται εδώ και καιρό στη ζυγαριά των κυβερνητικών σχεδιασμών, οι οποίοι αποσκοπούν στον μετριασμό των επιπτώσεων από το ράλι ανόδου των τιμών που τροφοδοτούν οι δίδυμες, εξωγενείς κρίσεις.

«Η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα είναι πάντα ένα μέτρο το οποίο μπορεί να υπάρχει στη φαρέτρα μας. Έχει κόστος», ήταν η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, με την οποία θεωρήθηκε ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο Φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, ερμηνεύεται από συνομιλητές του και ως μια πρόωρη προειδοποίηση προς τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Κι αυτό γιατί η απόφαση-που όπως ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός δεν έχει ληφθεί-εξαρτάται από τη δική τους στάση. «Και θα πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι εάν κινούμασταν σε αυτή την κατεύθυνση, ότι αυτή τη μείωση θα την έβλεπαν τελικά οι καταναλωτές και δεν θα πήγαινε στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων», ήταν η συμπληρωματική αναφορά του κ. Μητσοτάκη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock