ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Lamda Hellix: Επένδυση στην Κρήτη για να την καταστήσει διεθνή κόμβο διακίνησης δεδομένων

Η μετατροπή της Κρήτης σε διεθνή κόμβο διακίνησης δεδομένων αποτελεί τον στόχο που έχει θέσει η Lamda Hellix, μέλος του διεθνούς ομίλου Digital Realty, που προχωρά στη δημιουργία ενός μεγάλου κέντρου δεδομένων (data center) στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου.

«Είναι κάτι που συζητάμε εδώ και 8 χρόνια» ανέφερε ο Απόστολος Κάκκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη χθεσινή επίσημη παρουσίαση της επικείμενης επένδυσης του πρώτου carrier-neutral data center στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον κ. Κάκκο πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση τεχνολογίας στην Κρήτη και αναμένεται να προσελκύσει και άλλες επενδύσεις καθώς και να δώσει τη δυνατότητα σε οργανισμούς που διαχειρίζονται υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών να αξιοποιήσουν τη γεωγραφική θέση της Μεγαλονήσου προκειμένου να έχουν εναλλακτικές οδεύσεις της κίνησης δεδομένων στην περιοχή της Μεσογείου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock