ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Lancom: Επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ για να καταστεί η Ελλάδα πύλη όσον αφορά στη διακίνηση δεδομένων

Το επενδυτικό πλάνο της που έχει ως στόχο να καταστήσει καταρχάς τη Θεσσαλονίκη ως σε σημαντικό κόμβο διαχείρισης και αποθήκευσης δεδομένων αλλά και συνολικά να αναβαθμίσει το ρόλο της Ελλάδας ως μία πύλη για τη διακίνηση δεδομένων στην νοτιοανατολική Ευρώπη συνεχίζει να υλοποιεί η Lancom, μία ταχέως αναπτυσσόμενη ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή προηγμένων υπηρεσιών cloud και data center.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικτυακής παρουσίασης σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Νώλης, οι μέχρι τώρα επενδύσεις της Lancom ανέρχονται στα 20 εκατ. ευρώ. Η παρουσίαση έγινε με αφορμή την επίσημη έναρξη λειτουργίας του Balkan Gate Thessaloniki, το οποίο αποτελεί το τρίτο ιδιόκτητο data center της Lancom, η οποία διαθέτει ένα ακόμη στη Θεσσαλονίκη και άλλο ένα στην Αθήνα. Το Balkan Gate Thessaloniki αποτελεί το μεγαλύτερο «ουδέτερο» (carrier neutral) κέντρο δεδομένων της βόρειας Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα, πιο προηγμένα και ενεργειακά αποδοτικά data centers στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η αρχική του έκτασή του φτάνει τα 2.500 τ.μ., με αρθρωτό σχεδιασμό, και μπορεί να υποστηρίξει έως και 400 Rack πριν την οριστική επέκτασή του στα 10.000 τ.μ.

Σύμφωνα με τη Lancom, στόχος της «ουδέτερης» αυτής υποδομής αποθήκευσης δεδομένων είναι, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, να συνδεθεί με όλους τους εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, καθώς και με μεγάλες διεθνείς τηλεπικοινωνιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ο κ. Νώλης ανέφερε ότι η εταιρεία έχει ήδη συνεργασίες με περισσότερους από 30 διεθνείς τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, στους οποίους περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η EXA, η βουλγαρική Vestitel αλλά και η Islalink, η οποία αναπτύσσει υποβρύχιο δίκτυο οπτικών ινών που διασυνδέει την Ιταλία με την Πρέβεζα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock