ΕνημέρωσηΟικονομία

Με ποιες συσκευές θα «ξεκλειδώσετε» το bonus στην ενέργεια

Ο θερμοσίφωνας, ο φούρνος της κουζίνας και το κλιματιστικό βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τις πιο ενεργοβόρες συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας. Ο «γενικός κανόνας» ωστόσο που ισχύει όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας από τους καταναλωτές, ενόψει και της κλιμακωτής επιδότησης ρεύματος που ανακοινώθηκε για τον Οκτώβριο, είναι η χρήση όλων των οικιακών συσκευών για όσο ακριβώς χρόνο τις χρειαζόμαστε.

 

«Η τελική επιβάρυνση είναι συνάρτηση της ισχύος της συσκευής και του χρόνου λειτουργίας της» σημείωνε στο CNN Greece, o πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, Κώστας Λάσκος.

Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα ο θερμοσίφωνας δεν πρέπει να μένει για ώρες «ξεχασμένος» αλλά να τον ανάβει κανείς μόνο για όσο είναι απαραίτητο. Όπως αντίστοιχα και το κλιματιστικό που μπορεί να ρυθμιστεί σε συγκριμένες θερμοκρασίες τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα, ώστε να περιορίζεται η κατανάλωση ενέργειας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock