ΕνημέρωσηΟικονομία

Με το βλέμμα σε ΕΕ και ΕΚΤ η Αθήνα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Το ξέφρενο «ράλι» των τιμών καταναλωτή και η αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση του πολέμου σηματοδοτούν τις αναθεωρήσεις στους δημοσιονομικούς στόχους και ενδεχομένως «ροκάνισμα» των προβλέψεων για τη φετινή πορεία της ανάκαμψης, ενώ τορπιλίζουν τον πολιτικό σχεδιασμό σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή, στρώνουν το έδαφος για αναθεώρηση των αποφάσεων για τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ όσο και για τον προγραμματισμό που αφορά τους δημοσιονομικούς κανόνες.

Υπό αυτό το κλίμα οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι θεσμοί έχουν αφήσει ανοιχτά όλα τα σενάρια, ακόμα και για παράταση της δημοσιονομικής ευελιξίας και το 2023, γεγονός που θα ξεκαθαριστεί τον Μάιο. Πάντως και η τρέχουσα εβδομάδα ανακηρύσσεται καθοριστική ως προς τη διαμόρφωση της κοινής πολιτικής των χωρών της Ευρώπης, καθότι τα επόμενα 24ωρα λαμβάνει χώρα μπαράζ κρίσιμων συνεδριάσεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger