ΕνημέρωσηΟικονομία

Mentoring σε επιχειρήσεις και ουσιαστική βοήθεια για ανάπτυξη με το πρόγραμμα Accelerator του EO

Κάντε αίτηση τώρα.

Ως αναγνωρισμένος παράγοντας στον χώρο των επιχειρήσεων διεθνώς, ο Entrepreneurs’ Organization (EO) συνεχίζει δυναμικά να στηρίζει τις επιχειρήσεις με σκοπό την ανάπτυξη όσων επιθυμούν να προοδεύουν διαρκώς.

Το πρόγραμμα Accelerator του ΕΟ, που «τρέχει» και στη χώρα μας, στοχεύει στην πρόοδο των επιχειρήσεων, παρέχοντας μοναδική ευκαιρία στα στελέχη τους να ενημερωθούν για τις παγκόσμιες εξελίξεις, να εκπαιδευτούν σε νέες μεθόδους και τεχνικές και να «μυηθούν» στο επόμενο επίπεδο επιχειρηματικότητας, μαθαίνοντας δίπλα σε έμπειρα στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου -μέλη του ΕΟ. Ειδικά για νέους επιχειρηματίες και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων, το Accelerator, μπορεί να γίνει η ώθηση που χρειάζονται για το επόμενο, μεγάλο βήμα τους.

Το παγκόσμιο δίκτυο του EO εγγυάται τα επιτυχή αποτελέσματα αυτού του δοκιμασμένου διεθνώς προγράμματος. Το Accelerator θεωρείται «πρόγραμμα – καταλύτης», που δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν την κουλτούρα και τις υποδομές που θα επιτρέψουν στην εταιρεία τους να πετύχει το scale up. Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «τρέχει» ήδη με μεγάλη επιτυχία, σε περισσότερες από 50 πόλεις παγκοσμίως από το 2005, ενώ και στην Ελλάδα πραγματοποιείται από το 2018.

Τι είναι το Accelerator;

Ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργηθεί από επιχειρηματίες και απευθύνεται σε επιχειρηματίες, σκοπεύοντας να αναβαθμίσει την επιχειρηματική αλλά και την ηγετική τους ικανότητα.

Η προσωπική εξέλιξη θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας: Το πρόγραμμα εστιάζει – πρώτα από όλα – στον επιχειρηματία – ηγέτη, βοηθώντας τον να αναπτύξει αξίες που βασίζονται στην κουλτούρα της επιχείρησής του. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της συμμετοχής σε ένα δομημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης, της επαφής του με άλλους επιχειρηματίες-μέλη του ΕΟ (peer-to-peer learning) με τους οποίους μπορεί να ανταλλάξει απόψεις και ανησυχίες, αλλά και μέσα από ένα πλαίσιο κλειστών εκδηλώσεων που θα του προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης.

Το πρόγραμμα του Accelerator τρέχει υπό τον μεγαλύτερο, παγκοσμίως, οργανισμό διασύνδεσης επιχειρήσεων, τον Entrepreneurs’ Organization, το μοναδικό δίκτυο peer-to-peer στον κόσμο αποκλειστικά για επιχειρηματίες.

Ο Entrepreneurs’ Organization ιδρύθηκε το 1987 και «φιλοξενεί» περισσότερους από 15.600 επιχειρηματίες. Είναι ένας διεθνής Οργανισμός που δίνει στους επιχειρηματίες τη δυνατότητα να μάθουν, να αναπτυχθούν και να ωριμάσουν μέσα από την ανταλλαγή κοινών εμπειριών, προβληματισμών και ιδεών στο πλαίσιο ενός δικτύου που μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.

Η δομή του προγράμματος

Για τη δομή και τους στόχους του Accelerator μίλησε στο CNN Greece o κ. Χρήστος Βοσνίδης, Co-Founder & COO της εταιρείας Threenitas και παράλληλα Accelerator Program Chair του ελληνικού Chapter του EO. «Στοχεύουμε να δώσουμε τα εργαλεία για να κάνεις τη δουλειά σου, αναγνωρίζοντας ότι μόνο εσύ ξέρεις τον τρόπο για να τα χρησιμοποιήσεις σωστά στην εταιρεία σου” τονίζει ο ίδιος, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του επιχειρηματία στην όλη διαδικασία και θέλοντας να περιγράψει επακριβώς τη φιλοσοφία του προγράμματος.

Επιπλέον, προσθέτει, πως τα εργαλεία του προγράμματος μπορούν να εφαρμοστούν σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και δεν περιορίζονται σε συγκεκριμένους οικονομικούς κλάδους, καθιστώντας το έτσι προσβάσιμο από το σύνολο των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο κ. Βοσνίδης στη δομή του προγράμματος: Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει ένα συνδυασμό τεσσάρων “Learning Days” ανά έτος. Πρόκειται για ημερίδες με εξειδικευμένους εισηγητές και scaling up coaches που καλύπτουν θέματα που αφορούν Cash, Strategy, Execution & People.

Αυτό που κάνει όμως το EO Accelerator πραγματικά μοναδικό είναι τα Accountability groups, τα οποία, όπως τονίζει ο κ. Βοσνίδης «αποτελούν τον πυρήνα του προγράμματος, όπου οι participants απολαμβάνουν την στήριξη από peers προκειμένου να κατακτήσουν τους στόχους που έχουν θέσει για την εταιρεία τους αλλά και για τον εαυτό τους». Τα accountability groups είναι ομάδες που αποτελούνται από πέντε συμμετέχοντες από το EO Accelerator, ενώ τον ρόλο του coach έχει ένα μέλος του EO, δηλαδή ιδιοκτήτης εταιρείας με ετήσιο τζίρο πάνω από 1 εκατ. δολάρια.

Οι ομάδες αυτές συναντώνται σε μηνιαία βάση και, σε καθεστώς πλήρους εχεμύθειας, οι συμμετέχοντες μοιράζονται τόσο την πρόοδο τους στο πρόγραμμα, όσο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Έτσι, μέσα από τον διαμοιρασμό των εμπειριών τους, μπορούν να πάρουν ιδέες για το πώς διαχειρίζονται αντίστοιχα θέματα άλλες εταιρείες και βέβαια να λάβουν τη σχετική καθοδήγηση από τον coach τους.

«Είναι ό,τι πιο κοντινό μπορεί να έχει μια νεοφυής εταιρεία σε διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο με έναν τρόπο “υποχρεούται” να αναφέρεται σε τακτά χρονικά διαστήματα», τονίζει ο κ. Βοσνίδης, προσθέτοντας πως στα accountability groups χτίζονται γερές και ουσιαστικές σχέσεις και οι participants έχουν ένα σημαντικό πλαίσιο στήριξης μέσα από άτομα που βρίσκονται σε παρόμοια θέση και αντιμετωπίζουν παρεμφερή θέματα στην καθημερινότητα τους.

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή στο Accelerator του Entrepreneurs’ Organization

Κάθε επιχειρηματίας που θέλει να προσπαθήσει με τα καταλληλότερα εφόδια να μεγαλώσει την επιχείρησή του, μπορεί να κάνει αίτηση για να παρακολουθήσει το Accelerator. Στις 23 Ιουνίου πραγματοποιείται το Accelerator Open Day 2022 και εδώ μπορείτε να βρείτε και να συμπληρώσετε τη φόρμα συμμετοχής.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Για να συμμετάσχει κάποιος στο Accelerator, θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Πρέπει να είναι ιδιοκτήτης, ιδρυτής ή μέτοχος σε μία επιχείρηση. Με άλλα λόγια, το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα με άμεσο προσωπικό συμφέρον από την ανάπτυξη της επιχείρησης και όχι σε στελέχη που δεν έχουν μετοχική σχέση.
  2. Να έχει ακαθάριστα έσοδα μεταξύ 250.000 ευρώ και 1 εκατ. δολάρια ή αν είναι startup να έχετε συνολικό κεφάλαιο000 ευρώ και ομάδα τουλάχιστον δύο ατόμων. Κυρίως όμως να έχει τη δυναμική να αυξήσει τον τζίρο, ώστε αυτός να ξεπεράσει το 1 εκατ. δολάρια, που είναι και το «κατώφλι» για την είσοδο στο Entrepreneurs’ Organization.
  3. Να είναι επικεντρωμένος στη ανάπτυξη τόσο της εταιρείας όσο και τους εαυτού του, καθώς για την ανάπτυξη απαιτείται αλλαγή στη διαδικασία λειτουργίας της εταιρείας αλλά και στη νοοτροπία των ιδρυτών.

Η αρχή για το νέο Accelerator του Entrepreneurs’ Organization γίνεται στις 23 Ιουνίου και όλοι όσοι θέλουν να ακολουθήσουν μια πορεία δυναμικής ανάπτυξης στο αύριο, αναβαθμίζοντας το επίπεδο της επιχείρησής τους, δίνουν δυναμικά το «παρών»!

Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής στο Open Day του Accelerator Entrepreneurs’ Organization εδώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock