ΕνημέρωσηΟικονομία

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις με «μοχλό» το Ταμείο Ανάκαμψης

Ενδιαφέρον για επενδύσεις «αιχμή» το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και σε συνδυασμό με προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ ή τον Αναπτυξιακό νόμο δείχνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρά την περίοδο αβεβαιότητας που διανύουμε και τα αυξημένα κόστη ενέργειας που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Οι επιχειρήσεις που σκοπεύουν να προχωρήσουν σε έστω μια επένδυση την ερχόμενη πενταετία αντιστοιχούν στο 86% του τομέα ΜμΕ, ποσοστό κατά 10% υψηλότερο συγκριτικά με εκείνες που προχώρησαν σε επενδύσεις την προηγούμενη πενταετία, σύμφωνα με την εξαμηνιαία έρευνα σε 600 ΜμΕ που πραγματοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας. Κυρίως σε ό,τι αφορά τις μεσαίες επιχειρήσεις, ένα ποσοστό 55% δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις δράσεις του Ταμείου Ανακαμψης, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο.

Η «κρισιμότητα» δε του Ταμείου αναδεικνύεται από το γεγονός ότι περίπου το 1/5 των επιχειρήσεων που σκοπεύουν να επενδύσουν έλαβαν αυτή την απόφαση ακριβώς επειδή οι πόροι του Ταμείου καθιστούν τις επενδύσεις αυτές εφικτές, ενώ ένα επιπλέον 32% διευκολύνεται από το ενδεχόμενο να ενταχθεί στις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης ενώ θα επεδίωκε να επενδύσει και χωρίς την ύπαρξή του.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock