ΕνημέρωσηΟικονομία

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Σε ποιους τομείς επένδυσαν το πρώτο εξάμηνο του έτους

Σχεδόν 1 στις 3 μικρές επιχειρήσεις πραγματοποίησε κάποια επένδυση κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, ωστόσο παρά τα αυξημένα ποσοστά που καταγράφηκαν επρόκειτο για επενδύσεις μικρής κλίμακας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, για 1 στις 2 επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν επενδύσεις, το ύψος της επένδυσης ήταν έως 5.000 ευρώ.

Οι επενδύσεις αφορούν κατά κύριο λόγο σε τεχνολογικό και ψηφιακό εξοπλισμό, κάτι το οποίο δείχνει ότι η τάση της ψηφιοποίησης η οποία επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίζεται και την «επόμενη μέρα».

Αναλυτικά, το 17,9% πραγματοποίησε επενδύσεις σε «Τεχνολογικό εξοπλισμό και ψηφιακές τεχνολογίες». Ακολούθως το 13,7% επένδυσε σε «Μηχανολογικό εξοπλισμό και λοιπά μηχανήματα», το 8,1% σε «Κτιριακές εγκαταστάσεις και λοιπό εξοπλισμό» και το 5,6% σε «Κατάρτιση και εκπαίδευση προσωπικού».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock