Επικαιρότητα

Μηταράκης: Σταθερά χαμηλές οι μεταναστευτικές ροές – Η αποσυμφόρηση γίνεται πράξη

Σύμφωνα με το υπουργείο η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στους διαμένοντες στην Λέρο, η οποία είναι της τάξης του 96% και ακολουθεί η Σάμος με 88%, η Χίος με 84%, η Λέσβος με 76%, και η Κως με 48%. Όπως σημειώνει το υπουργείο, καταγράφεται σημαντική αποσυμφόρηση στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου καθώς οι διαμένοντες αποτελούν πλέον το 1,36% του πληθυσμού (απογραφή 2011) ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2021 αποτελούσαν το 7,33%.

«Το 2022 συνεχίζουμε την αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική που χαράξαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Οι ροές παραμένουν σταθερά χαμηλές και η αποσυμφόρηση γίνεται πράξη, τόσο στα νησιά, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα. Με έμφαση, πλέον, στα μεγάλα αστικά κέντρα. Ταυτόχρονα, προωθούμε με αποφασιστικότητα και προσήλωση την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος υποδοχής στα σημεία εισόδου της χώρας. Στόχος μας η μεταναστευτική κρίση να μην επηρεάζει αρνητικά τις τοπικές κοινωνίες», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger