ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης για Τουρκία: Απαράδεκτο να δεχόμαστε απειλές από μια χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ

Πλούσια ήταν η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Σλοβακίας Ζουζάνα Τσαπούτοβα, την οποία υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ άλλων για το κρίσιμο θέμα της ενέργειας και της πράσινης μετάβασης, αλλά και για την κλιμακούμενη επιθετική ρητορική της Τουρκίας.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, οι οποίες έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ συζητήθηκαν θέματα διεθνούς, περιφερειακού και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης μετάβασης.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και τόνισε, με αφορμή τη συνεδρίαση των υπουργών ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 9 Σεπτεμβρίου, ότι οι μεγάλες προκλήσεις για την ευρωπαϊκή ενότητα απαιτούν τολμηρές ευρωπαϊκές αποφάσεις για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock