Επικαιρότητα

«Μπλόκο» στην επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά από την Ολομέλεια του ΣτΕ

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ’ αριθμ. 547-549/2022 αποφάσεις της (πρόεδρος η Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Μ. Σωτηροπούλου) ακύρωσε το πλαίσιο έγκρισης του Master Plan (Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο) του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) Α.Ε., για τις υποχρεωτικές επενδύσεις, που προέκυπταν από τη σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Πειραιώς (2016) στην Cosco Group (Hong Kong) Limited και οι οποίες προέβλεπαν, μεταξύ των άλλων, την επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά, νέο χερσαίο επιβατικό σταθμό, κ.λπ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ακύρωσε τις πράξεις της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, με τις οποίες είχαν εγκριθεί, στο πλαίσιο έγκρισης του Master Plan της εταιρείας Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.) Α.Ε. οι υποχρεωτικές επενδύσεις, βάσει της σύμβασης παραχώρησης στην Cosco, που συνήφθη μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ο.Λ.Π. Α.Ε. και κυρώθηκε με το νόμο 4404/2016, καθώς και οι πρόσθετες επενδύσεις του Ο.Λ.Π. στο λιμάνι του Πειραιά με το σκεπτικό ότι:

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock