ΕνημέρωσηΟικονομία

Ο χρόνος για προσθήκες, διορθώσεις και διαγραφές στο Ε9 μετρά αντίστροφα

Οι φορολογούμενοι που το 2021 απέκτησαν κάποιο ακίνητο με αγορά, γονική παροχή ή κληρονομιά ή πούλησαν ή έγραψαν στα παιδιά ή τα εγγόνια τους ακίνητη περιουσία ή τακτοποίησαν αυθαίρετες επιφάνειες και αποκάλυψαν «ξεχασμένα» τετραγωνικά μέτρα στους δήμους θα πρέπει να σπεύσουν να επισκεφθούν την πλατφόρμα του Ε9 της ΑΑΔΕ για να δηλώσουν τις αλλαγές στην περιουσιακή τους εικόνα.

Ο χρόνος για προσθήκες, διορθώσεις και διαγραφές στο Ε9 μετρά αντίστροφα και λήγει στις 31 Μαρτίου 2022, δύο μήνες νωρίτερα από την προθεσμία που ίσχυε τα τελευταία χρόνια.

Την 1η Απριλίου 2022 η ΑΑΔΕ θα κλείσει την πλατφόρμα προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία εκκαθάρισης του νέου ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάνω από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Με διάταξη που θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, από φέτος μεταβάλλεται ο χρόνος υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9). Συγκεκριμένα, η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) είναι η 31η Μαρτίου εκάστου έτους, αντί για την 31η Μαΐου που ίσχυε πριν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger