Επικαιρότητα

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ Ρ@ΓΙΑΣ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΟΖ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΑΙΓΑΙΟ & ΝΗΣΙΑ! ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ: «ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»!

Τέλος δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις με δηλώσεις αξιωματούχων αλλά και δημοσιογράφων, οι οποίοι προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση με την Ελλάδα. Μετά τον Ερντογάν, σειρά πήρε σήμερα ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης της Τουρκίας. Ο Μπαχτσελί, έφτιαξε και οδικό χάρτη για το πώς η Τουρκία θα αποκτήσει τον έλεγχο των νησιών:

“Πρέπει πρώτα να επισημοποιήσουμε τις συντεταγμένες της ΑΟΖ της Τουρκίας. Στο δεύτερο στάδιο στη θάλασσα των νησιών (σσ. εννοεί το Αιγαίο που πλέον αποφεύγουν να το χρησιμοποιούν αφού θεωρείται ελληνικό όνομα) τους γεωγραφικούς σχηματισμούς που μας ανήκουν και δεν μεταβιβάστηκαν σε κανέναν, να τους εντάξουμε στους θαλάσσιους χάρτες μας ως δικά μας.

Αυτό το νέο status να το επικυρώσουμε στον ΟΗΕ. Πρέπει αυτούς τους γεωγραφικούς σχηματισμούς να τους δώσουμε στην αρμοδιότητα των περιφερειών μας που βρίσκονται κοντά στις ακτές.

Σε τρίτο στάδιο να κηρύξουμε συνεχόμενες ΝΑVTEX που περιλαμβάνουν τους γεωγραφικού σχηματισμούς που ανήκουν στη χώρα μας”.

Υπενθυμίζεται ότι ο ακροδεξιός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε απειλές για τα Δωδεκάνησα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, εγκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι επιδιώκει ένοπλη σύγκρουση με την Άγκυρα.

“Η Τουρκία δεν υποχωρεί από τα δικαιώματα της, δεν θα επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της. Η ελληνική κυβέρνηση φταίει, καθώς έχει παραβιάσει τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων καθώς στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Έχει ευθύνες απέναντι στο διεθνές δίκαιο. Επιπλέον η καρδιά και η όψη των Δωδεκανήσων είναι στραμμένα προς την Τουρκία! Όποιος αγγίξει την φλέβα μας θα του ξεριζώσουμε την καρδιά”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο ακροδεξιός εταίρος του Ταγίπ Ερντογάν.

 

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock