ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι επενδύσεις που φέρνουν πιο κοντά την ενεργειακή μετάβαση

Είτε πρόκειται για φωτοβολταϊκά πάρκα, είτε για αιολικά, είτε για επενδύσεις στην αποθήκευση και μεταφορά ενέργειας, εγχώριες και διεθνείς εταιρείες έχουν δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη επενδύσεων τεράστιας αξίας. Παράλληλα, καταλύτης στην προσπάθεια αυτή αναδεικνύεται και το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς προσφέρει ήδη κεφάλαια 4,5 δισ. ευρώ για τοN σκοπό αυτό, ενώ δεν αποκλείεται –με τον ανασχεδιασμό του Ταμείου το προσεχές χρονικό διάστημα- το ποσό αυτό να αυξηθεί.

Ενδεικτικό είναι ότι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπυξης Άδωνις Γεωργιάδης, «η Ελλάδα ξαφνικά δέχεται αιτήματα επενδύσεων κι εδώ έρχεται η δική μου αρμοδιότητα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και είναι δύσκολη δουλειά αυτή, γιατί εδώ υπάρχει τώρα το εξής πρόβλημα: Τα αιτήματα για επενδύσεις για παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα είναι υπερβολικά περισσότερα από το διαθέσιμο δίκτυο που έχουμε για να κουμπώσουμε επάνω τα έργα αυτά. Εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι από τα ευχάριστα προβλήματα της ζωής, να έχεις περισσότερους πελάτες από όσους μπορείς να ικανοποιήσεις. Η αλήθεια είναι ότι κάνουμε προσπάθειες. Και από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουμε βάλει χρήματα για την αναβάθμιση του δικτύου και ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει τις δικές του προσπάθειες αναβάθμισης του δικτύου και πολλά άλλα θα γίνουν. Τα επόμενα 4-6 χρόνια θα είναι χρόνια κοσμογονίας στο δίκτυο και στις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα, χωρίς αμφιβολία».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock