ΕνημέρωσηΟικονομία

Οι επόμενες κινήσεις του επενδυτικού ταμείου Φαιστός

Την ολοκλήρωση τουλάχιστον δύο ακόμη επενδύσεων σχεδιάζει μέσα στους επόμενους μήνες το επενδυτικό ταμείο «Φαιστός», το οποίο επενδύει σε καινοτόμες εταιρείες που αξιοποιούν το 5G -και σχετικές με αυτό τεχνολογίες. 

Το fund ξεκίνησε τη λειτουργία του τον περασμένο Μάρτιο και έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο επενδύσεις. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο Αντώνης Τζωρτζακάκης, διευθύνων σύμβουλος της 5G Ventures, της εταιρείας που διαχειρίζεται το Φαιστός, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο εταιρείες από το χώρο της κυβερνοασφάλειας και του IoT αντίστοιχα που βρίσκονται σε διαδικασία due diligence, ενώ άλλες τρεις, οι οποίες έχουν αναπτύξει λύσεις για το χώρο της λιανικής και της κατασκευής ημιαγωγών, έχουν περάσει το στάδιο της προκαταρακτικής έγκρισης. Συνολικά, πάνω από 50 εταιρείες και προτάσεις έχουν εξεταστεί, οι οποίες αφορούν διάφορους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας με βασική προϋπόθεση την αξιοποίηση του 5G.

Το Φαιστός έχει υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 100 εκατ. ευρώ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (EATE) να αποτελεί τον βασικό μεριδιούχο εκπροσωπώντας το ελληνικό Δημόσιο δεδομένου ότι το fund δημιουργήθηκε αξιοποιώντας κεφάλαια από τα έσοδα που προέκυψαν από την εκχώρηση φάσματος συχνοτήτων για τη λειτουργία 5G δικτύων. Επιπλέον, κεφάλαια στο Φαιστός έχουν εισφέρει ο όμιλος ΟΤΕ μαζί με την Deutsche Telekom, το Latsco family office της Μαριάννας Λάτση και το family office του Δημήτρη Δασκαλόπουλου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock