Κόσμος

ΟΗΕ: Εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί αποκομένοι από ανθρωπιστική βοήθεια

Αποκομένοι από πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας άμεσης ανάγκης παραμένουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην Ουκρανία, λόγω της στρατιωτικής περικύκλωσης των πόλεων, σύμφωνα με σημερινή έκθεση του ΟΗΕ, οι οποίοι ζητούν επειγόντως ασφαλή διέλευση.

Γίνονται προσπάθειες για τη δημιουργία διάνοιξης ανθρωπιστικών διαδρόμων μετά από δύο ημέρες αποτυχημένων εκεχειριών που είχαν σκοπό να επιτρέψουν τους αμάχους να τραπούν σε φυγή. Τέτοιοι διάδρομοι είναι επίσης κρίσιμης σημασίας για την παροχή βοήθειας όπως νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

«Απαιτούνται επειγόντως αξιόπιστοι και προβλέψιμoι τόποι που δεν μαίνονται συγκρούσεις και «ασφαλής διέλευση» για τη μετεγκατάσταση ανθρώπων των οποίων οι ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο και για την παροχή σωτήριων προμηθειών ανθρωπιστικής βοήθειας», ανέφερε σήμερα σε ένα δελτίο το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), με βάση πληροφορίες που έλαβε μέχρι χθες Κυριακή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger