ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Online η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων άνω των 55 ετών

Σε εντυπωσιακά υψηλά έχει φθάσει πλέον και η διείσδυση της χρήσης του Διαδικτύου ακόμη και στις μεγαλύτερες ηλικίες στην Ελλάδα με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας να δείχνουν να έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία Focus on Tech Life Tips από την Focus Bari, η χρήση Ιnternet στις ηλιακές ομάδες 55-64 και 65-74 χρόνων έχει φτάσει σήμερα στο 90% και 73% αντίστοιχα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11% και 21% μέσα στην τελευταία διετία! Στο σύνολο του πληθυσμού, το ποσοστό διείσδυσης είναι στο 94%, σύμφωνα με τη Focus Bari, όσον αφορά το δεύτερο μισό του 2021. Είναι εντυπωσιακό ότι η έρευνα, η οποία έχει ένα πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων, έδειξε ότι στις ηλικίες 13-34 ετών το ποσοστό χρήσης του Internet είναι στο 100%, στην κατηγορία 35-44 ετών στο 99% και σε εκείνη των 45-54 ετών στο 98%.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι βασικοί λόγοι της αυξημένης χρήσης του Internet για τους Έλληνες 55-64 ετών είναι τα webinars με μία αύξηση της χρήσης κατά 176% την τελευταία διετία, οι online συναλλαγές με τις τράπεζες και τους δημόσιους οργανισμούς, οι διαδικτυακές αγορές και η web TV. To 92% χρησιμοποιεί smartphone για τη σύνδεση του και το 53% χρησιμοποιεί και φορητό υπολογιστή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger