ΕνημέρωσηΟικονομία

OPEC: Η ζήτηση πετρελαίου θα φτάσει τα 110 εκατ. βαρέλια/ημέρα το 2045

Στα 110 εκατ. βαρέλια την ημέρα θα ανέλθει η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου σε περίπου 20 χρόνια, ωθώντας την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας κατά 23%, σύμφωνα με τον OPEC

«Το πετρέλαιο είναι αναντικατάστατο για το άμεσο μέλλον», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Χάιθαμ Αλ Γκάις, μιλώντας στην εναρκτήρια διάσκεψη για την Ενεργειακή Ασία που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ.

«Στις προοπτικές μας παγκοσμίως, βλέπουμε την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου να αυξάνεται στα 110 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα έως το 2045», είπε, προσθέτοντας ότι το πετρέλαιο θα εξακολουθεί να αποτελεί περίπου το 29% του ενεργειακού μείγματος μέχρι τότε, σύμφωνα με το CNBC.

«Βλέπουμε την παγκόσμια ζήτηση ενέργειας να αυξάνεται κατά 23% έως το 2045» πρόσθεσε.

Η πρόβλεψη έρχεται σε αντίθεση με αυτή του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για μείωση της ετήσιας αύξησης της ζήτησης από 2,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2023 σε 400.000 βαρέλια την ημέρα το 2028.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο ΔΟΕ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 6% από το 2022 στα 105,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα το 2028 λόγω των πετροχημικών και των αεροπορικών τομέων.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ πρόσθεσε ότι η ανεπαρκής επένδυση στη βιομηχανία πετρελαίου θα αμφισβητήσει μόνο τη βιωσιμότητα των σημερινών ενεργειακών συστημάτων και θα οδηγήσει σε ένα «ενεργειακό χάος».

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock