ΕνημέρωσηΠολιτική

Παναγιωτόπουλος: Πλήρης εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου στην ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία

Η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία στους τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης έγινε με πλήρη «εφαρμογή και απόλυτο σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου» σε αντιδιαστολή με τα «Μνημόνια Συνεργασίας» μεταξύ της Τουρκίας και της Κυβέρνησης της Τρίπολης, που «αποτελούν σαφείς προκλήσεις κατά κυρίαρχων κρατών», τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Από το Κάιρο, όπου υπέγραψε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι, τη συμφωνία μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε:

«Η συμφωνία για τη συνεργασία στους τομείς της Αεροναυτικής και της Ναυτικής Έρευνας και Διάσωσης αντανακλά τη στρατηγική σχέση Ελλάδας και Αιγύπτου, η οποία εδράζεται σε ισχυρούς διαχρονικούς δεσμούς φιλίας και αμοιβαίου σεβασμού. Καθορίζει το πλαίσιο συνεργασίας και αλληλοβοήθειας των αρμοδίων Κέντρων συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης των δύο κρατών, συνεργασίας ιδιαίτερης σημασίας που προϋποθέτει αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και την πρόληψη μειζόνων καταστροφών».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock