ΕνημέρωσηΟικονομία

Πανεπιστήμιο Πειραιώς : e-learning για την προσωπική χρηματοοικονομική σε καταστάσεις κρίσεων

Από τα τέλη του 20ου αιώνα, η παγκόσμια κοινότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχείς χρηματοπιστωτικές και άλλες κρίσεις, οι οποίες επηρεάζουν τόσο τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών, όσο και την προσωπική τους ευημερία.

Οι αλλεπάλληλες χρηματοπιστωτικές κρίσεις, η κλιματική αλλαγή, η υπερχρέωση, οι επιδημιολογικές κρίσεις και οι πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις, έχουν προκαλέσει την χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Επιπλέον, ένα νέο φαινόμενο αναμένεται να επηρεάσει τους πολίτες· ο στασιμοπληθωρισμός!

Φαίνεται λοιπόν ότι οι χρηματοπιστωτικές και άλλες κρίσεις θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.

Πως πρέπει λοιπόν να κινηθούμε στην νέα αυτή πραγματικότητα και πως πρέπει να διαρθρώσουμε τα χαρτοφυλάκια μας σε καταστάσεις παρόμοιες με την σημερινή;

Αυτός είναι και ο σκοπός του τρίτου κύκλου e-learning που ανακοινώνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αναφορικά με την Προσωπική Χρηματοοικονομική σε καταστάσεις χρηματοπιστωτικής και άλλων κρίσεων.

Εκτός από την ανάλυση της τρέχουσας εγχώριας και διεθνούς οικονομικής κατάστασης, με τις επιπτώσεις των πρόσφατων πολεμικών συγκρούσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την νέα πραγματικότητα στον χώρο των επιχειρήσεων, τους παράγοντες ESG (Environmental, Social, Governance), τις νέες κατηγορίες επενδύσεων όπως τα Funds of Funds και τα επενδυτικά προϊόντα ETFs, ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στα κρυπτονομίσματα και πιο συγκεκριμένα στις νέες τάσεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων όπως είναι το metaverse, τα NFTs, το DeFi, τα Αμοιβαία Κεφάλαια Κρυπτονομισμάτων και τα ETFs σε κρυπτονομίσματα.

Η σωστή διαχείριση των χρημάτων μας είναι πλέον απαραίτητη δεξιότητα για τον 21ο αιώνα.

Ο βασικός σκοπός του Personal Finance είμαστε εμείς! Επενδύουμε λοιπόν στον εαυτό μας, στην εκπαίδευση μας και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν την προσωπική μας ενδυνάμωση.

Η βελτίωση της χρηματοοικονομικής μας υγείας και η επίτευξη της χρηματοοικονομικής μας ανεξαρτησίας, θα οδηγήσουν στην μείωση του χρηματοοικονομικού μας άγχους και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που είναι τελικά ο βασικός σκοπός του ανθρώπου.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, Νικόλαος Φίλιππας, ενώ Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διευθυντής του Executive MBA, Καθηγητής Δημήτριος Γεωργακέλλος.

Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 28η Μαρτίου 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022.

  • Το e-learning αποτελείται από δέκα (10) αυτοτελείς εβδομαδιαίες διδακτικές ενότητες, εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν δύο (2) διαδικτυακές διαλέξεις από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο του Προγράμματος, Καθηγητή Νικόλαο Φίλιππα.
  • Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, μετά από εξετάσεις, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης στο Personal Finance από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ).
  • Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής αλλά και την εγγραφή σας στο πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό ιστότοπο unipi.gr, να αποστείλετε e-mail στο: personalfinance@unipi.gr ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 694 20 84 261

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger