ΑθλητικάΕνημέρωση

Παραολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Κανονικά θα αγωνιστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι αθλητές

Οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι αθλητές θα μπορούν να αγωνιστούν κανονικά, σε ατομικά αγωνίσματα και υπό ουδέτερη σημαία, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού του επόμενου έτους, αφού τα μέλη της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής  (IPC) ψήφισαν σήμερα (29/9) κατά της πλήρους απαγόρευσης της Ρωσίας και της Λευκορωσίας.

Οι εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας ανεστάλησαν μερικώς από τη γενική συνέλευση της IPC στη Μανάμα του Μπαχρέιν, την Παρασκευή (29 Σεπτεμβρίου 2023) για παραβιάσεις των συνταγματικών υποχρεώσεών τους.
Τα μέλη της IPC ψήφισαν με 90-56 υπέρ μιας πρότασης για μερική αναστολή του NPC Ρωσίας (με έξι μέλη που απείχαν), ενώ 79-57 ψήφισαν υπέρ της μερικής αναστολής του NPC Λευκορωσίας (με εννέα μέλη που απείχαν). Για να εγκριθεί μια πρόταση, απαιτείται ένα αποτέλεσμα 50%+ 1 όλων των ψήφων.

Ως αποτέλεσμα της απόφασης της γενικής συνέλευσης, όλα τα δικαιώματα μέλους της NPC Ρωσίας και της NPC Λευκορωσίας αναστέλλονται για δύο χρόνια (με την επιφύλαξη επανεκτίμησης στην επόμενη τακτική γενική συνέλευση) με την εξαίρεση ότι οι αθλητές τους (και το σχετικό προσωπικό υποστήριξης) θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ατομικά αγωνίσματα και υπό ουδέτερη σημαία (αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ομάδες) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και στα Παγκόσμια και Περιφερειακά Πρωταθλήματα και σε εγκεκριμένους αγώνες στα έξι αθλήματα για τα οποία η IPC ενεργεί ως διεθνής ομοσπονδία.

Η εθνική παραολυμπιακή επιτροπή της Ρωσίας και η εθνική παραολυμπιακή επιροπή της Λευκορωσίας δεν επιτρέπεται επίσης να διοργανώσουν οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση/διοργάνωση που περιλαμβάνει άλλα μέλη της IPC.

Πριν από τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της IPC για μερική αναστολή, τα μέλη της IPC εξέτασαν πρώτα την πλήρη αναστολή και των δύο εθνικών παραολυμπιακών επιτροπών. Τα μέλη της IPC ψήφισαν 74-65 (με 13 αποχές) κατά της πρότασης για πλήρη αναστολή του παραολυμπιακής επιτροπής της Ρωσίας, ενώ η ψήφος κατά της πλήρους αναστολής της παραολυμπιακής επιτροπής της Λευκορωσίας ήταν 74-56 (με 15 αποχές).

Τόσο η NPC Ρωσίας όσο και η NPC Λευκορωσίας έχουν πλέον το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της IPC στο ανεξάρτητο εφετείο της IPC. Εάν δεν γίνει δεκτή οποιαδήποτε προσφυγή, τότε η αναστολή θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι την επαναξιολόγηση στη Γενική Συνέλευση της IPC του 2025.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock