ΕνημέρωσηΟικονομία

Παρέμβαση ΡΑΕ για λογαριασμούς ρεύματος: Καταναλωτές καταγγέλλουν μονομερείς αλλαγές συμβολαίου

«Παράθυρο» του νόμου εκμεταλλεύονται εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και σπάνε μονομερώς συμβόλαια σταθερών τιμών, που έχουν συνάψει με τους πελάτες τους, με αποτέλεσμα να μετατρέπουν σε κυμαινόμενα με ρήτρες αναπροσαρμογής «φωτιά» τα συμβόλαια σταθερής τιμής.

Αυτό καταγγέλλουν οι πελάτες – καταναλωτές και ιδιοκτήτες λογαριασμού ρεύματος προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) η οποία αναγκάστηκε να παρέμβει επί του θέματος και να προχωρήσει σε ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: «οι προμηθευτές που -κατ’ εξαίρεση της γενικής κατεύθυνσης- προκρίνουν την ειδοποίηση του καταναλωτή μέσω email, sms, λογαριασμού κ.λπ., φέρουν το βάρος απόδειξης της συναίνεσής του. Συγκεκριμένα, οι προμηθευτές οφείλουν να αποδείξουν ότι, ειδικά ως προς την τροποποίηση της σύμβασης, ο συγκεκριμένος πληττόμενος πελάτης αποδέχθηκε εναλλακτικούς τρόπους ειδοποίησής του. Προφανώς, οι Προμηθευτές πρέπει να είναι σε θέση να προσκομίσουν ενώπιον της ΡΑΕ τα υλικά τεκμήρια των ισχυρισμών τους», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΡΑΕ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock