ΕνημέρωσηΟικονομία

Πληρωμή της Gazprom σε ευρώ από τη ΔΕΠΑ για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου

Η ΔΕΠΑ προχώρησε στην αποπληρωμή της Gazprom για τις προμήθειες φυσικού αερίου του Απριλίου σε ευρώ, ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στις 19 Μαΐου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείτται το Αθηναϊκο-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συναλλαγή έγινε ακολουθώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διασφαλίζοντας απολύτως ότι δεν παραβιάζεται το διεθνές πλαίσιο των κυρώσεων και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ρωσία μέσω προεδρικού διατάγματος που υπεγράφη στις 31 Μαρτίου, απαιτεί από τις αποκαλούμενες «μη φιλικές χώρες», μεταξύ των οποίων κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να πληρώνουν για το φυσικό τους αέριο σε ρούβλια. Πρόκειται για τις χώρες που έχουν συμφωνήσει στην επιβολή των κυρώσεων κατά της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger