ΕνημέρωσηΟικονομία

Ποια προϊόντα και υπηρεσίες «καίνε» τα εισοδήματα των νοικοκυριών

Με υπερδεκαπλάσια ταχύτητα σε σχέση με πέρυσι τρέχουν οι τιμές στην αγορά καθώς το κοντέρ του πληθωρισμού το Μάιο έγραψε 11,3% όταν ένα χρόνο πριν τον ίδιο μήνα η ετήσια μεταβολή ήταν μόλις 0,1%.

Η ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ δείχνει ότι η «φωτιά» της ακρίβειας φουντώνει και εξαπλώνεται από τρείς βασικά εστίες ανάφλεξης που είναι η στέγαση με αύξηση 35% έναντι 3,2% πέρυσι, οι μεταφορές με 18,8% από 4,6% και η διατροφή που σπάει ακόμα και το ρεκόρ του μέσου πληθωρισμού με τις τιμές στη συγκριμένη κατηγορία να αυξάνονται με 12,1% όταν τον Μάιο του 2021 σημείωναν μείωση 0,2%.

Η εκτόξευση κατά 35% του κόστους στέγασης προέχεται κυρίως από τις ραγδαίες αυξήσεις τιμών στο φυσικό αέριο (172,7%), στον ηλεκτρισμό (80,2%), στο πετρέλαιο θέρμανσης (65,1%) καθώς και από τις ανατιμήσεις 5,4% στα στερεά καύσιμα και 0,9% στα ενοίκια κατοικιών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock