ΕνημέρωσηΟικονομία

Ποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων γλιτώνουν φέτος το «καπέλο» στον ΕΝΦΙΑ

Μεγάλες και άδικες επιβαρύνσεις για ιδιοκτήτες οικοπέδων με μικρά ποσοστά συνιδιοκτησίας διαγράφει το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία στη Βουλή με την οποία τους απαλλάσσει από την καταβολή του έξτρα φόρου που επιβάλλεται σε περίπτωση που η αξία του ακινήτου ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για περίπου 13.000 ιδιοκτήτες οικοπέδων με συνολικά 19.500 εμπράγματα δικαιώματα οι οποίοι έχουν ποσοστό συνιδιοκτησίας σε οικόπεδο χαμηλότερο του 5% που όμως με βάση το σύστημα υπολογισμού του φόρου «φούσκωνε» το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ καθώς συνυπολογίζονταν στην αξία του ακινήτου με αποτέλεσμα να χρεώνονται με πρόσθετο φόρο.

Μετα τη «διόρθωση» τα εκκαθαριστικά για τους συγκεκριμένους ιδιοκτήτες αναμένεται να εκδοθούν σήμερα και παρά την καθυστέρηση αποστολής του λογαριασμού από την ΑΑΔΕ θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου έως τις 31 Μαΐου όπως οι υπόλοιποι.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger