Κόσμος

Πόλεμος Ουκρανία: «Η κατάσταση στο Αζοφστάλ ξεπερνά την ανθρωπιστική καταστροφή»

Η κατάσταση μέσα στο υπό πολιορκία συγκρότημα του Αζοφστάλ ξεπερνά την ανθρωπιστική καταστροφή, δήλωσε ένας Ουκρανός διοικητής μέσα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου χάλυβα, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες μαχητές και άμαχοι.

Οι εγκαταστάσεις του Αζοφστάλ είναι ο τελευταίος θύλακας ουκρανικής αντίστασης στην πολιορκημένη Μαριούπολη. Ο αστικός ιστός πέρασε στον έλεγχο ρωσικών δυνάμεων έπειτα από ανελέητο σφυροκόπημα εβδομάδων.

Ο Ουκρανός διοικητής Σερχίι Βολίνα σε συνέντευξή του στο CNNi, είπε ότι υπήρχαν εκατοντάδες άτομα στο συγκρότημα, μεταξύ των οποίων 60 νέοι άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα βρέφος τεσσάρων μηνών. Όπως ανέφερε, λόγω μιας πρόσφατης ρωσικής επίθεσης εναντίον της αυτοσχέδιας νοσοκομειακής δομής σε υπαίθριο χώρο του συγκροτήματος, έχει καταστραφεί ζωτικός ιατρικός εξοπλισμός για την περίθαλψη των τραυματιών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger