Κόσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχωρεί από τη Ρωσία και η Siemens

«Καταδικάζουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και αποφασίσαμε να τερματίσουμε, με οργανωμένες διαδικασίες, τις βιομηχανικές μας δραστηριότητες στη Ρωσία». Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της Siemens, Ρόλαντ Μπους, ανακοίνωσε το τέλος μιας εποχής, με την ευκαιρία της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Όπως ο ίδιος ανέφερε, έχουν ήδη δρομολογηθεί τα πρώτα βήματα, για να τερματιστούν όλες οι συναλλαγές του ομίλου με τη Ρωσία.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, λίγο αφότου άρχισε η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία ο γερμανικός όμιλος είχε ξεκαθαρίσει ότι τερματίζει όλες τις «νέες συναλλαγές» και τις προμήθειες προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Τώρα ανακοινώνεται η πλήρης αποχώρηση από τη ρωσική αγορά. «Δεν ήταν μία εύκολη απόφαση για μας», ανέφερε ο Μπους, επισημαίνοντας την ευθύνη της εταιρείας απέναντι στους πελάτες και τους εργαζόμενους. Ο ίδιος δηλώνει ότι εξετάζονται οι συνέπειες για το προσωπικό της εταιρείας στη Ρωσία, το οποίο θα τύχει «της καλύτερης δυνατής υποστήριξης».

Από νωρίς στη ρωσική αγορά

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger