ΕνημέρωσηΟικονομία

Πώς διαμορφώνονται μετά τις αυξήσεις που έρχονται το 2023 οι Συντάξεις – Πίνακες

Αυξήσεις στην εθνική σύνταξη για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων, όπως και στην ανταποδοτική, από τα 15 έτη ασφάλισης και άνω, καθώς και στις συντάξεις των ανασφάλιστων του ΟΓΑ και στα επιδόματα αλληλεγγύης του ΟΠΕΚΑ θα προβλέπουν για το 2023 οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στην πράξη, θα δοθούν αυξήσεις σε 4 κατηγορίες πλήρους και μειωμένης εθνικής σύνταξης που λαμβάνουν σήμερα 2,7 εκατ. συνταξιούχοι λόγω γήρατος, αναπηρίας και θανάτου και δύο επιπλέον αυξήσεις, μία στις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ και μία στους δικαιούχους του επιδόματος αλληλεγγύης του ΟΠΕΚΑ, που έχουν ως βάση υπολογισμού την εθνική σύνταξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, η αύξηση που θα αποφασιστεί θα ισχύσει και για όλες τις ανταποδοτικές συντάξεις. Ο λόγος που οι αυξήσεις διαχωρίζονται είναι γιατί οι συνταξιούχοι, μετά το νόμο 4387/2016, παίρνουν δύο ξεχωριστές συντάξεις: την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ και την ανταποδοτική σύνταξη, που υπολογίζεται ανάλογα με το μισθό, τις εισφορές και τα έτη ασφάλισης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock