ΕνημέρωσηΟικονομία

Προσφυγές: 3 στους 10 φορολογούμενους «βρήκαν το δίκιο τους» και γλίτωσαν φόρους και πρόστιμα

Επιβαρύνεις δεκάδων χιλιάδων ευρώ απέφυγαν τρείς στους 10 φορολογούμενους που προσέφυγαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ζητώντας την ακύρωση των αποφάσεων της φορολογικής διοίκησης με τις οποίες καλούνταν να καταβάλλουν έξτρα φόρους, προσαυξήσεις και πρόστιμα για το κλείσιμο των υποθέσεων τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου το 29% των φορολογούμενων που κατέθεσαν ενδικοφανή προσφυγή βρήκαν τελικά το δίκιο τους και ακύρωσαν το λογαριασμό της εφορίας.

Ειδικότερα, από τις 3.354 υποθέσεις που παραπέμφθηκαν στην ΔΕΔ για επίλυση των διαφορών μεταξύ φορολογούμενων και φορολογικών αρχών οι 1.731 «έκλεισαν» με οριστικές αποφάσεις και από αυτές οι 772 έγιναν δεκτές, ικανοποιώντας τα αιτήματα των φορολογούμενων ενώ 1.164 προσφυγές δηλαδή επτά στις 10 απορρίφθηκαν.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger